Lentokapteeni teki hätälaskun – pelasti koiran hengen

Matkailu · Annika Kela

Air Canada -lentoyhtiön kapteeni oli päättänyt tehdä hätälaskun pelastaakseen ruumassa olevan koiran hengen. Hätätilanne sai alkunsa siitä, kun kapteeni huomasi kesken lennon, että ruuman lämmitysjärjestelmä oli lakannut toimimasta.

City News -lehden mukaan lämpötila ruumassa alkoi hiljalleen laskea. Ellei kapteeni olisi laskeutunut, olisi koira paleltunut kuoliaaksi -60 asteen pakkasessa. Lentokone oli matkalla Tel Avivista Torontoon.

Kapteenin oli toimittava ennen kuin lentokone lentäisi Atlantin yllä. Hän ohjasi koneen uudelle reitille, jonka jälkeen hän sai luvan laskeutua Frankfurtin lentokentälle. Ruumassa matkustanut ranskanbulldoggi Simba selvisi kapteenin ansiosta hengissä.

Suunnittelematon välilasku tuli kalliiksi, sillä lentoyhtiö arveli sen kustantavan noin 10.000 dollaria. Simban omistaja kertoi, ettei mikään rahasumma korvaa hänen koiraansa, joka on hänelle kuin oma lapsi. Eläinrakkaan lentokapteenin tekoa on ylistetty ja häntä pidetään sankarina.