Lääkkeet romukoppaan – seksi paras lääke lentopelkoon

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihminen kärsii lentopelosta. Osa pystyy selättämään pelkonsa lääkkeiden, hypnoosin tai sitkeän tahdonvoiman avulla matkaa tehdessään, mutta jotkut voivat pelätä niin paljon lentämistä, että se tulee estämään heidän matkasuunnitelmansa kokonaan.

Tom Bunn on entinen lentokapteeni ja nykyinen terapeutti, joka auttaa työssään asiakkaita, jotka kärsivät lentopelosta. Bunn kertoo Daily Mail -lehden mukaan, että seksi on parempi lääke lentopelkoon kuin lääkkeet ja hypnoosi.

Bunnin mukaan moni hänen asiakkaansa oli unohtanut pelkäneensä lentämistä, kun he olivat harrastaneet kumppaninsa kanssa seksiä edellisenä iltana ennen lentoa.

Bunnin mukaan uusi tutkimus, joka käsittelee kroonista ja traumaperäistä stressihäiriötä, kertoo seksin alentavan lentopelosta kärsivän henkilön stressitasoja todella merkittävästi. Bunn kuitenkin korostaa, että hän ei suosittele kymppikerhoon liittymistä vaan seksin harjoittamista ennen lentokentälle saapumista.