Sydäntäsärkevä näky: Gorilla ei hyväksy poikasensa kuolemaa

Ohhoh! · Annika Kela

Frankfurtin eläintarhassa koettiin riemun hetkiä, kun Shira-gorilla synnytti pienen poikasen. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä eräänä päivänä hoitajat huomaisivat pienokaisen menehtyneen. Daily Mail -lehden mukaan poikanen eli vain viikon.

Hoitajien yllätykseksi gorillaemo Shira kieltäytyi hyväksymästä poikasensa kuoleman. Emo ei ole missään vaiheessa päästänyt irti poikasestaan. Hoitajien mukaan näky on sydäntäsärkevän surullinen. Gorillaemo on kantanut elotonta poikasta sylissään jo päiviä. Shira on jatkanut poikasen hoivaamista ja se vaikuttaisi olevan toiveikas sen suhteen, että poikanen saattaisi herätä eloon.

Eläinlääkärit ovat kehoittaneet eläintarhan hoitajia tarkkailemaan tilannetta. He eivät aio hakea menehtynyttä poikasta pois emonsa luota väkisin, sillä se saattaisi traumatisoida Shiran entistä pahemmin. Hoitajat aikovat odottaa, että Shira jättää poikasen maahan. Eläinlääkäreiden mukaan seuraava vaihe on viedä poikanen tutkittavaksi, jotta he saavat selville, mikä aiheutti sen äkillisen menehtymisen.