Miehellä vesimelonin kokoiset kivekset – vaatii leikkaushoitoa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

25-vuotias Tyrone Bowd kärsii harvinaisesta sairaudesta, minkä vuoksi hänen kiveksensä ovat kasvaneet vesimelonin kokoisiksi. Vielä kaksi vuotta sitten kivesten koko oli lähempänä mangoja, mutta kasvu on viime vuosien aikana kiihtynyt.

Kivekset ovat keränneet tähän mennessä painoa jo yli kuuden kilon verran. Bowdin elämänlaatu on alkanut kärsimään ylisuurista kiveksistä, joiden vuoksi mies ei pysty enää kävelemään omilla jaloillaan. Bowdin äiti Tanya on alkanut keräämään rahaa, että poika saataisiin hänen elämänsä pelastavaan leikkaukseen Kaliforniaan.

Samaa sairautta potevia miehiä on pelastettu aiemminkin Bowdin tavoittelemalla leikkauksella. Erään amerikkalaisen miehen kohdalla kivekset olivat ehtineet kasvamaan jo noin 60-kiloisiksi ennen kuin hän pääsi hoitoon. Mies sai tarvitsemaansa apua ja pääsi lopulta leikkaukseen, joka kesti hänen kohdallaan peräti 13 tuntia.