Mies käveli maailman ympäri – matka kesti 11 vuotta!

Matkailu · Annika Kela

Kanadalainen Jean Beliveau lähti yli 11 vuotta sitten maailmanympärysmatkalle. Miehen unelmana oli kiertää maailma ympäri kävellen. Nyt Jean voi ylpeänä todeta, että hän on yksi niistä onnekkaista, jotka ovat toteuttaneet unelmansa.

Beliveau on kävellyt matkansa aikana yli 75.500 kilometriä. Jeanin on kuluttanut reissullaan 54 paria kävelykenkiä. Beliveaun matkasta ei ole seikkailua ja erikoisia tilanteita puuttunut. Mies kertoi, että hän tulee erityisesti muistamaan sen, kun hän yöpyi vankisellissä Etelä-Afrikassa, hän tutustui rikollisjengiin Guatemalassa ja poti koti-ikävää Australian paahtavassa erämaan helteessä.

Daily Mail -lehden mukaan Jean lähti matkaan ollessaan 45-vuotias. Kotimaassa Beliveau oli työskennellyt yrittäjänä ja hän omisti valokylttejä valmistavan tehtaan Montrealissa. Mies kertoi, että sitten hänelle iski kriisi ja hän pelkäsi palavansa loppuun työssään. Vaikka maailmalle lähteminen pelotti Jeania, hän ajatteli, että hän mielummin päätyy leijonan syömäksi kuin yhteiskunnan riuduttamaksi.

Beliveau on perustanut wwwalk.org -nettisivut, johon hän on päivittänyt kuvamateriaalia ja kokemuksia seikkailuistaan. Mies kertoi, että hän on omistanut maailmanympärysmatkan rauhalle ja lasten hyvinvoinnille. Mies on matkallaan aktiivisesti ottanut osaa toimintaan, jolla hän voi auttaa lapsia ja edistää rauhaa.

Jean ei ole koskaan katunut matkaansa, vaikka hän joutuikin lähtemään vaimonsa ja lastensa luota tavoitellakseen unelmaansa. Perheenjäsenet ovat kannustaneet Jeania koko matkan ajan ja hänen ansiostaan myös he ovat nähneet maailmaa matkatessa tapaamaan isäänsä. Mies on elävä esimerkki siitä, että hulluiltakin kuulostavat unelmat voivat toteutua.