Kaikkien aikojen voileipä! Tekeminen kesti puoli vuotta ja maksoi 1 500 dollaria

Ruoka · Annukka Heikkilä

Ruoanlaittotaitoja arvostetaan todella paljon ja ihmiset suosivat tänä päivänä yhä enemmän itse tehtyä kotiruokaa valmiseinesten sijaan. How To Make Everything -kanavan takana häärivä Andy George halusi kokeilla, minkälainen työ voileivän tekemisessä on jos leivän tekee itse alusta loppuun saakka.

George vei ajatuksensa äärimmäisyyksiin, mistä osviittaa antaa jo videon otsikko: ”How to Make a $ 1.500 Sandwich in Only 6 Months”. Mies kasvatti leipää varten omat kasvikset, teki suolaa merivedestä ja lypsi lehmästä maitoa, josta teki kermaa. Mies valmisti myös itse omat jauhot, keräsi hunajaa ja joutui tappamaan kanan.

Leivän tekemiseen alusta loppuun saakka kesti yhteensä puoli vuotta. Työvaiheisiin upposi rahaa niin paljon, että lopullinen tuotos tuli maksamaan miehelle 1.500 dollaria. Ensimmäinen puraisu leivästä puolen vuoden uurastuksen jälkeen tuntui varmasti hyvältä, mutta maistamisen jälkeen mies totesi vain tyynen rauhallisesti, että leipä ei ollut ainakaan kovin pahaa.