Papa-koe pieleen – lääkäri poltti vaginan vahingossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

21-vuotias uusiseelantilainen nainen joutui kokemaan painajaismaisia hetkiä sairaalassa rutiinikäynnillä ollessaan, kun lääkäri poltti hänen vaginansa lähes kauttaaltaan. Vahinko tapahtui, kun lääkärin käyttämä etikkahappo ei ollutkaan laimennettua, vaan sataprosenttista.

Papa-koe on todella rutiininomainen jokaiselta naiselta säännöllisesti otettava irtosolukoe, jonka avulla tutkitaan kohdunkaulansyövän ja sen esiasteiden syntymistä. Nainen oli mennyt luottavaisin mielin muutaman minuutin kestävään toimenpiteeseen, kun lääkäri oli tehnyt kamalan virheen. Laimennetun etikkaliemen sijaan lääkärin käyttämässä pullossa olikin ollut väkevää happoa, jolla lääkäri oli sivellyt emättimen.

Happo aiheutti pahoja palovammoja naisen sukupuolielimiin ja oli lähellä viedä naisen hedelmällisyyden. Monen kuukauden toipuminen toi naiselle 1.500 dollariin sairaalamaksut, minkä vuoksi Wakefield Specialist Centre -aseman antama korvaus oli tuntunut lyönniltä vasten naisen kasvoja. Naiselle oli Metro-lehden mukaan tarjottu tapauksen jälkeen 50 dollarin korvausta tapahtuneen vahingon vuoksi.