18 paikkaa, joissa kännykkä täytyy pitää taskussa

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Menetpä minne vain, niin näet ihmisisä tuijottamassa puhelimensa ruutua. Kaupassa, linja-autoissa, rannalla tai jopa ravintolassa. Informaatioähkyn täyttämä maailma on arkipäivää meille kaikille. On kuitenkin jotain paikkoja, joissa ihmisten tulisi pitää puhelimet aina piilossa.

Elokuvateatteri

Teatteri

Sairaala

Museo

Kassajono

Ravintola

Kuntosali

Lentokone

Työhaastattelu

Sovituskoppi

Vihkimistilaisuus

Suihku

Kirkko

Hautausmaa

Kauneushoitola

Manikyyri

Synnytys

Vessa

On varmasti turha selittää, miksi elokuvateatterissa tai teatterissa tulisi pitää näppinsä erossa puhelimesta. Puhelimen räplääminen yksinkertaisesti häiritsee muita lipun ostaneita. Sairaaloissa on sen sijaan edelleen pelkona, että puhelimet aiheuttaisivat häiriöitä käytössä olevaan tekniikkaan. Museoissa puhelimet ovat lähinnä ärsyttäviä, koska eikö ihmisten tulisi nauttia näkemästään Facebookin päivittämisen sijaan?

Toki kassajonossa saa räplätä puhelinta, mutta muistakaa, että takana olevalla on tällöin täysi oikeus lukea näyttöä olkapään yli. Ravintolassa ei kannata viivyttää vaihtuvuutta ainoastaan siksi, ettei saa otettua annoksesta tarpeeksi hyvää kuvaa hämärästä tunnelmavalaistuksesta johtuen. Kuntosalilla on suorastaan idioottimaista räplätä puhelinta muulloin kuin musiikin valitsemistarkoituksessa.

Lentokoneessa ei saa käyttää puhelinta nousun tai laskun aikana. Kuka on puolestaan niin urpo, että räplää puhelinta työhaastattelun aikana? Sellainen henkilö, joka haluaa elää ilman palkkaa ja syödä kynsiä. Etenkin alennusmyyntien aikaan sovituskoppien jonot ovat ällistyttäviä. Ei silloin viestitellä kavereille sovituskopissa.

Häissä voi ottaa kuvia, mutta muuten katse on pidettävä itse tilaisuudessa. Suihkussa ei myöskään kannata räpeltää puhelinta, ellei ole ylimääräistä rahaa uuden luurin hankintaan. Kanssaihmiset eivät myöskään välttämättä pidä soveliaana puhelimen käyttämistä kirkoissa tai hautausmailla. Kauneushoitoloissa ja kynsiammattilaisen luona puhelinta ei tarvitse. Nauti olosta ilman teknologiaa. Synnytysjutut voi sen sijaan jättää aikaan, kun haavat ovat parantuneet. Puhelinta ei myöskään tarvita vessassa. Vessa ei ole pelihuone tai lukusali.