Tämän ennustimme: Kännykän suojakuori aiheutti hätätilanteen lentokentällä

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

Uutisoimme kesäkuussa kännykän suojakuoresta, joka muistutti hämäävästi käsiasetta. Artikkelin otsikkona oli tuolloin ”Kännykän suojakuori kuin käsiase – tätä ei lentokoneeseen viedä”. Erään hollantilaisen lentomatkaajan olisi kannattanut lukea Staraa, mutta toisin kävi.

Nyt juuri tällainen suojakuori on nimittäin aiheuttanut hätätilanteen Amsterdamissa Schipholin lentokentällä. Lentomatkustaja oli ajattelemattomuuttaan ottanut matkalle mukaan iPhone-suojakuoren, joka oli käsiaseen näköinen. Staran neuvo ei siis ollut kiirinyt matkustajan korviin ja tempauksen seurauksena yksi lentokentän terminaaleista suljettiin ja evakuoitiin.

Lisäksi lentoliikenne keskeytettiin, eivätkä lentokoneet saaneet lähtölupaa ennen kuin vaaratilanne oli selvitetty. Viranomaiset ottivat kiinni 20-vuotiaan naisen ja hänen poikaystävänsä, sillä he luulivat kaksikon olevan aseistettuja. Daily Mail -lehden mukaan lentokentän henkilökunta ei ole kommentoinut tilannetta turvallisuussyistä.

Kun selvisi, että kyseessä oli väärinkäsitys, päästettiin kaksikko vapaaksi. Vaaratilanteesta johtuen pariskuntaa ei päästetty lennolle ja heidän lomansa peruuntui puhelimen suojakotelon takia.