Olvin pahvipakkausta hehkutetaan Japanissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilainen RocketNews24-sivusto kertoo löytäneensä Naapurini Totoro -elokuvan Kissabussin Suomesta. Sivusto esittelee kuvaa kissasta, joka on ryöminyt Olvin 12 pullon pahvipakkaukseen. Kissojen tiedetään mieltyneen oluttuotteiden pahvipakkauksiin.

Tokiolainen uutissivusto on julkaissut etusivullaan kuvan suomalaisesta kissasta, ja samalla hehkutetaan yhdennäköisyyttä elokuvasta tunnettuun Kissabussiin. Toimittaja myöntää, että suomalainen olutpakkauksessa kurkkiva kisumirri ei välttämättä ole yhtä autenttinen kuin aito Kissabussi, mutta silti sen rooliasu toimii. Kissojen yhdennäköisyyttä on ihmetelty myös muualla maailmassa.

Hittielokuvan suosittu Kissabussi-hahmo on linja-autoksi muuttunut kissa, joka on elokuvassa olevien Totorojen ystävä. Wikipedian mukaan kissabussi juontaa juurensa japanilaiseen uskomukseen, jonka mukaan kissa saisi tarpeeksi vanhaksi eläessään taikavoimia ja muuttuisi velhokissaksi, bakenekoksi. Kissabussi oli tällainen kissa, joka näki kerran linja-auton ja halusi itsekin olla sellainen.