Rikostutkinta suomalaisia järkyttäneestä some-videosta

Ohhoh! · Stara.fi

Stara uutisoi maanantaina ensimmäisenä sosiaalisessa mediassa julkaistusta videosta, jossa mies opastaa pikkutyttöä lyömään pakolaiseksi kutsumaansa pehmolelua. Video aiheutti runsaasti kohua, ja siitä tehtiin Staran tietojen mukaan jo maanantaina useita lastensuojeluilmoituksia.

Nyt Keskisuomalainen uutisoi, että Sisä-Suomen poliisilaitos on tehnyt videosta oma-aloitteisesti rikosilmoituksen. Asiaa tutkitaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Rikosilmoituksen perusteella päätetään seuraavaksi onko videosta aihetta suorittaa varsinainen esitutkinta, jossa selvitetään eteneekö asia myöhemmin syyttäjälle.

Lehden haastatteleman rikoskomisario Olavi Saunamäen mukaan asia kuuluu samalla myös lastensuojeluviranomaisille, mutta poliisi ei ottanut asiaan siltä osin kantaa. Facebook on kieltäytynyt poistamasta videota.