100-vuotias teki viisi maailmanennätystä yhdessä päivässä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli päivittäisen juoksulenkin suorittaminen tuntuu liian raskaalta haasteelta, kannattaa inspiraatiota hakea Kalifornian Santa Clarassa asuvalta Don Pellmannilta. Mies nimittäin rikkoi vielä sadan vuoden iässä neljä urheilun maailmanennätystä, kaikki saman päivän aikana.

Edes San Diegossa sunnuntaina järjestettyjä senioriolympialaisia koetelleet kovat helteet eivät hidastaneet Don Pellmannia. Ensin mies ylitti ensimmäisenä 100-vuotiaana 90 metrin riman korkeushypyssä. Tämän jälkeen hän rikkoi vielä ikäistensä ennätykset 100 metrin juoksussa, kuulantyönnössä ja kiekonheitossa.

Huikeasta suorituksestaan huolimatta Pellmann itse uskoo, että hän olisi pystynyt parempaankin. Hän pahoittelee Times of San Diego -lehdelle, ettei päässyt parempaan tulokseen seiväshypyssä. Tärkeintä miehelle oli kuitenkin juoksuennätyksen rikkominen.

– Olen kuitenkin iloinen, että rikoin ennätyksen 100 metrin juoksussa. Halusin sitä kaikista eniten. Se oli todellista kamppailua, mutta selvisin, Don Pellmann toteaa.