8 yksinkertaista niksiä keittiöön – miksi tekisit turhaa työtä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Takavuosina kotirouvien ja emäntien apuna oli vuonna 1951 julkaistu Joka naisen niksikirja. Teokseen on koottu monipuolisesti käytännön vinkkejä 50-luvun hengessä. Nykyisin niksejä voi katsoa netistä, ja esittelemme seuraavassa näppäriä ja yksinkertaisia keittiövinkkejä.

1. Fariinisokeri kovettuu helposti, mikäli avattu paketti kerää ilmaa kaapissa. Kovan kimpaleen saa pehmeäksi mikrossa, kun sokerikipon viereen panee vesilasin lämpenemään.

2. Täytekakkua jää aina yli, olipa sitten kyseessä pienet tai isot juhlat. Jääkapissa säilytettävä täytekakku ei kuivu leikkauskohdista jos ne peittää paahtoleivän paloilla. Leipä pysyy leikkauskohdassa kiinni esimerkiksi hammastikkujen avulla. Leivät poistetaan ennen tarjoilua.

3. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kananmunankuoren onkiminen raa’an kananmunan seasta. Homma hoituu kätevämmin isommalla kuoren palalla, sillä pieni muru tarttuu siihen kuin magneettiin.

4. Tomaatit pysyvät pidempään syömäkelpoisina, kun niitä säilytetään kanta alaspäin. Ylösalaisin säilyttäminen estää ilman kulkeutumisen tomaatin sisälle ja pitää vastaavasti kosteuden sen sisällä.

5. Sekoita salaatinkastikkeeseen leivän paloja ja sekoita tehosekottimessa. Tuloksena syntyy kermaista ja ilmavaa kastiketta.

6. Paras tapa pitsapalan uudelleenlämmittämiseen on paistaminen. Paista pitsapalaa paistinpannulla keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes täytteet ovat lämmenneet päältä. Tuloksena on rapea ja entistäkin maukkaampi lopputulos. Varo kuitenkin pohjan palamista.

7. Mikäli ei juo punaviinipulloa kerralla, kannattaa avattua viiniä säilyttää korkillisessa pullossa jääkaapissa. Viinin voi kaataa esimerkiksi käytettyyn kivennäisvesipulloon, jolloin punaviini säilyy ainakin kuukauden pidempään avaamisen jälkeen.

8. Pekonia voi valmistaa usealla eri tavalla. Vohveliraudalla pekoniviipaleista saa helposti rapeita ja vieläpä pienellä vaivalla.

Lähde: PureWow