Poliisit ampuivat aseettoman pyörätuolimiehen – ei nostanut käsiään

Ohhoh! · Annika Kela

Delawaren poliisi sai äskettäin ilmoituksen itsetuhoisesti käyttäytyneestä miehestä Wilmingtonissa. Silminnäkijät olivat huolissaan pyörätuolissa istuvasta miehestä, joka ilmeisesti yritti riistää oman henkensä.

Paikalle saapuneet poliisit löysivät tuntomerkkejä vastanneen miehen nopeasti. Poliisit lähestyivät miestä huutaen hänelle: ”Nosta kätesi ylös!”. Kun mies ei tehnyt työtä käskettyä, ampui toinen poliiseista varoituslaukauksia. Sitten tilanne riistäytyi käsistä ja poliisit ampuivat pyörätuolissa istuneen miehen hengiltä.

Mirror-lehden mukaan uhri oli 28-vuotias Jeremy McDole, joka oli halvaantunut ampumavälikohtauksessa ollessaan 18-vuotias. Delaware Online -sivuston mukaan yhteistö pitää Jeremyn ampumista teloituksena. Järkyttävän tapauksesta tekee erityisesti se, että poliisit oli kutsuttu paikalle pelastaakseen Jeremyn vahingoittamasta itseään.

Tämä traaginen tapaus oli vain yksi lukemattomista vastaavista tapauksista, joissa aseettomat ihmiset menettävät Yhdysvalloissa henkensä poliisien käsissä. Poliisit surmaavat Yhdysvalloissa vuosittain satoja ihmisiä.