Nyt se on virallista! Kissavideot piristävät kuin kahvi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hauskat eläinvideot piristävät mieltä yhtä tehokkaasti kuin kahvin nauttiminen, väittää The American Chemical Societyn teettämä tutkimus. Joukko yhdysvaltalaisia tutkijoita ovat todenneet, että esimerkiksi kissavideoiden katsomisella on yhtä piristävä vaikutus kuin kofeiinilla.

Reactions-kanava on julkaissut aiheeseen liittyvän videon. Sen lisäksi, että eläinvideot ovat tehokas tapa piristää mieltä, auttaa väsymykseen ja vireystilan laskemiseen myös tanssiminen, musiikin kuuntelu ja valaistuksen kirkastaminen.

Tutkijoiden mukaan hauskoja nettivideoita katselemalla ja nauramalla, keho alkaa välittää lisää mielihyvähormoneja ja stressihormonien taso laskee. Mieli piristyy ja keskittymisestä tulee helpompaa.

Daily Mail -lehden mukaan asiantuntijat muistuttavat, että väsymys saattaa olla myös nestehukan oire, joten vettä juomalla voi myös saada mielen virkeämmäksi. Ehkäpä tulevaisuudessa työnantajat suosittelevat työntekijöidensä pitävän kissavideotaukoja perinteisten kahvitaukojen lisäksi.