Prometheus-elokuvalle suunnitteilla jopa kolme jatko-osaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanut Prometheus sai ilmestyessään erittäin ristiriitaisen vastaanoton. Ridley Scottin ohjaamaa Alien-sarjan esiosaa kiiteltiin näyttävistä tehosteista, puvustuksesta ja lavastuksesta. Monet kuitenkin pitivät elokuvan juonta sekavana ja käsikirjoitusta heikkona.

Kritiikistä huolimatta Prometheus tuotti maailmanlaajuisesti yli 400 miljoonaa dollaria, ja jatko-osa on jo suunnitteilla. Hieman yllättäen Ridley Scott paljasti Hey U Guys -sivustolle, että tulevan elokuvan nimi on Alien: Paradise Lost. Nimi viittaa runoilija John Miltonin samannimieen teokseen vuodelta 1667.

Ohjaaja paljasti myös saksalaiselle FilmFutter-elokuvasivustolle suunnittelevansa Prometheus-elokuvalle useampiakin jatko-osia. Miehen mukaan on mahdollista, että Prometheus-sarja paisuu jopa neliosaiseksi. Tarkoituksena olisi, että elokuvien juonet johtaisivat suoraan vuoden 1979 Alien-elokuvan tapahtumiin.

– Se ei tule tapahtumaan vielä toisessa osassa. Saamme odottaa kolmanteen tai neljänteen Prometheus-elokuvaan, ennen kuin saavutamme Alien-sarjan tapahtumat, Ridley Scott paljasti.

Alien: Paradise Lost -elokuvan kuvausten aloittamista suunnitellaan vuodelle 2016. Parhaillaan Ridley Scott valmistautuu Matt Damonin tähdittämän The Martian -elokuvansa ensi-iltaan.