Matkustaja etsi vessaa – yritti avata lentokoneen oven ilmassa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

KLM-lentoyhtiön lennolla koettiin kauhun hetkiä, kun yksi matkustajista yritti avata lentokoneen oven ilmassa. James Gray oli tarttunut kiinni oven kahvasta ja hän oli alkanut vääntää ovea auki yli yhdeksän kilometrin korkeudessa.

Metro-lehden mukaan henkilökunta ennätti ajoissa hätiin ja miehen toimet saatiin keskeytettyä. Matkustamohenkilökunta pakotti Jamesin istumaan paikallaan lentokoneen laskeutumiseen asti. Edinburghista Amsterdamiin matkannut kone onnistui laskeutumaan turvallisesti Schipholin kentälle.

Poliisit olivat Grayta vastassa ja mies pidätettiin. Kuulusteluissa mies kertoi, että hän oli luullu ovea vessan oveksi. Miehen mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys. Poliisit eivät uskoneet miehen selitystä ja hän sai 815 euron suuruiset sakot. Sen lisäksi James Gray sai matkustuskiellon KLM-lentoyhtiölle, eikä hän ole tervetullut yhtiön asiakkaaksi seuraavaan viiteen vuoteen.