Tiikeri raateli hoitajansa eläintarhassa – ei johtanut seurauksiin

Ohhoh! · Annika Kela

Hamilton Zoo -eläintarhassa sattui järkyttävä tragedia, kun yksi eläintarhan tiikereistä raateli hoitajansa kuoliaaksi Uudessa-Seelannissa. 11-vuotias sumatrantiikeri Oz tappoi 43-vuotiaan Samantha Kudewehin.

Tapaus on järkyttänyt ihmsiä ympäri maailmaa ja jälleen kerran eläintarhassa elävien eläinten olot ovat nousseet puheenaiheeksi. ABC-uutiskanavan mukaan ihmiset ovat vaatineet tiikerin siirtämistä luonnonsuojelualueelle pois eläintarhasta. Jotkut ovat sen sijaan vaatineet tappajatiikerin lopettamista.

Daily Mail -lehden mukaan Hamilton Zoo on viimein ilmoittanut jatkotoimistaan. He tulivat siihen tulokseen, että he eivät aio tehdä mitään. Eläintarhan työntekijöiden mukaan he aikovat pitää Ozin eläintarhassaan, sillä se on liian tärkeä yksilö heille muun muassa lajin lisääntymisen kannalta.

Hamiltonin eläintarha ei pidä Ozin lopettamista vaihtoehtona, eikä myöskään sen siirtämistä. Samantha Kudewehin lähipiirille on satanut tukea vaikeana aikana. Eläintarha oli päivän suljettuna tapauksen johdosta. Eläintarhan mukaan kyseessä oli traaginen onnettomuus, jonka seurauksena he aikovat parantaa työntekijöidensä turvallisuutta eläintenhoidossa.