Tulisiko naisten nostella painoja? Kyllä!

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jos naisen tavoitteena on laihduttaa, hänen kannattaa unohtaa kuntopyörät ja juoksumatot, ja ottaa niiden tilalle käsipainot. Tutkimusten mukaan naiset muokkaavat vartaloaan ja laihtuvat parhaiten nostelemalla painoja ja etenkin raskaita sellaisia.

Laihdutuksen ympärillä pyörivissä tositelevisiosarjoissa niihin osallistuneet kilpailijat passitetaan kuntosalille tekemään raskasta lihaskuntotreeniä eikä ihme, sillä se vaikuttaisi olevan kaikkein tehokkain keino polttaa rasvaa kehosta.

Naiset voivat murehtia, että he kasvavat liian lihaksikkaiksi nostellessaan painoja. Murhe on täysin turha, koska naisen on paljon vaikeampi kasvattaa lihasmassaa kuin miesten. Tämän sijaan painojen nostaminen muokkaa vartaloa tehokkaasti polttaen rasvaa, kiinteyttäen vartaloa ja tehostaen aineenvaihduntaa.

Painojen nostaminen lisää lihasta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Lihaksikkaampi vartalo tarvitsee enemmän energiaa, minkä vuoksi keho alkaa polttamaan enemmän rasvaa myös levossa, kun kehossa on enemmän lihasta. Kuntopyörät voivat auttaa laihduttamisessa, mutta ne tekevät usein huonokuntoisesta ja kiinteyttämättömästä vartalosta pienemmän huonokuntoisen vartalon sen sijaan, että muokkaisivat myös keskivartaloa hoikemmaksi.

Saadakseen kunnolla lisää vauhtia laihdutusprojektiinsa naisten tulisi siis rohkeasti valita käsiinsä niin raskaat käsipainot kuin suinkin pystyvät ja kasvattaa lihasvoimaansa. Laihtumisen lisäksi painojen nostamisella on muitakin hyötyjä, kuten parempi ryhti, apu selkäkipuihin, parantunut liikkuvuus ja lihasmassan säilyttäminen.