Teinityttö tilasi netistä vihreää laihdutusteetä – sai vakavan maksavaurion

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen teinityttö oli tilannut netistä suurpakkauksen vihreää teetä. Neitokainen toivoi, että vihreän teen avulla hän voisi pudottaa painoaan. Muutaman kuukauden kuluttua tyttö alkoi voida huonosti ja hänen ihonsa muuttui keltaiseksi.

Teinityttö hakeutui lopulta sairaalaan ja hän kertoi lääkäreille, että hän oli juonut teetä kolme kuppia päivässä kuukausien ajan. Lääkärit tutkivat nuoren naisen ja huomasivat, että hänen maksansa oli turvonnut. Syytä oireille ei kuitenkaan löydetty heti.

Metro-lehden mukaan lääkärit epäilivät, että tyttö oli saanut hepatiitin. Lopulta paljastui, että syy tytön oireille oli Camellia sinensis -teekasvilaji. Hoitojen jälkeen teini parani ja pääsi sairaalasta kotiin.

Tyttö kertoi, että mikäli maksavauriota ei olisi saatu selville, olisi hän ollut hengenvaarassa. Neitokainen kertoi, että vihreän teen tuotepakkaukset olivat kiinankielisiä, joten hän ei tiennyt mitä ne pitivät sisällään. Jatkossa hän aikoo tyytyä perinteisempiin laihdutuskeinoihin.