Uroshirvet tositoimissa talon pihamaalla: ”Meillä oli eturivin paikat”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alaskan Anchoragessa asuva Bill Tyra kohtasi poikansa Joshin kanssa yllättävän näyn kotipihallaan. Kaksi isokokoista uroshirveä oli päätynyt ottamaan toisistaan mittaa perheen kotipihalle, eikä niillä ollut aikomuksiakaan selvittää välejään rauhanomaisin keinoin.

Billin kuvaamalla videolla nähdään, kuinka eläimet kamppailevat keskenään keskellä perheen piha-aluetta. Hirvien aggressiivinen käytös selittyy eläinten kiima-ajalla, joka on alkanut kesällä ja jatkuu syksyyn saakka. National Park Service -järjestön mukaan jättimäisin sarvin varustautuneiden uroshirvien kaulalihakset kasvavat kiima-aikana jopa kaksinkertaisiksi normaalista koostaan.

– Minulla ja pojallani oli eturivin paikat, Bill Tyra kommentoi hurjaa näkyä KTVA Alaska -uutissivustolle.