Lasisilta halkeili 180 metrin korkeudessa – turistit paniikissa

Matkailu · Annika Kela

Shiniuzhain kansallispuistossa Kiinassa avattiin syyskuussa näköalareitti Yuntain vuoren ympärille. Näköalareitillä oleva lasinen silta nousi heti otsikoihin, sillä ihmiset pitivät hurjana ajatusta, että joku uskaltaisi vaeltaa 180 metrin korkeudessa lasista siltaa pitkin.

Stara uutisoi erikoisesta nähtävyydestä ja kuvien perusteella vaikutti siltä, että erityisesti 300 metriä pitkä lasisilta oli korkeita paikkoja pelkäämättömillekin kova paikka. Osa turisteista epäilee nähtävyyden turvallisuutta, sillä muutama päivä sitten lasilattia alkoi räsähdellä turistien alla.

Splash
Splash
Splash
Splash

Metro-lehden mukaan lasilattian halkeileminen aiheutti paniikkitilanteen näköalareitillä. Society People -sivuston mukaan vaaratilanne johtui siitä, että joku turisteista pudotti metallisen termosmukinsa lattialle. Turistien kauhuksi kolaus aiheutti lattiassa säröjä.

Turistit julkaisivat kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa lasilattian räsähtelystä, mutta ne poistettiin pian julkaisun jälkeen. Halkeilevat lasilaatat vaihdettiin heti uusiin ja sillan valmistajien mukaan 24 millin paksuinen lasilattia on turvallinen. Ainakaan toistaiseksi hurjat tilanteet eivät ole toistuneet.