Sairaalan suruviestissä järkyttävä sisältö – abortoidun sikiön ultraäänikuvat

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

29-vuotias Nicky Windsor oli ollut Conifer House -klinikalla suorittamassa abortin. Nainen oli harmissaan siitä, että sairaala ei antanut hänelle mahdollisuutta haudata sikiötä tai pitää hänelle pientä muistotilaisuutta, koska sikiö oli haudattu sairaalan toimesta joukkohautajaisissa.

Windsor olí valittanut klinikalle asiasta sillä hänestä tuntui, että hän ei ehtinyt surra menetettyä lastaan. Klinikka oli lähettänyt naiselle lohdutukseksi hänen kotiinsa osanottokortin, jonka sisäpuolelle oli teipattu kiinni kaksi ultraäänikuvaa.

Henkilökunta oli Metro-lehden mukaan allekirjoittanut kortin ja kirjoittanut siihen pienen viestin, jossa luki: ”Toivottavasti tämä kortti antaa sinulle lohtua”. Windsor oli tyrmistynyt saamastaan kortista ja ihmetellyt, miten sairaala oli niin ajattelematon, että lähetti naiselle abortin jälkeen ultraäänikuvat sikiöstä.

Klinikka on pahoitellut tilannetta ja vakuuttanut eleen olleen vilpitön. Ilmeisesti klinikalla ei ollut tiettyä käytäntöä tällaisia tapauksia varten, sillä lienee melko harvinaista, että abortin tehnyt nainen haluaa järjestää sikiölle hautajaiset.