Mitä sinä pelkäät? Näin ihmiset eri ikäiset vastasivat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset käsittelevät pelkoa monin eri tavoin. Jotkut haluavat kohdata oman pelkonsa kun taas osa pyrkii välttämään pelkäämiään asioita, tilanteita tai paikkoja viimeiseen asti. Pelon kohteet voivat iästä ja kokemuksista riippuen olla myös hyvin erilaisia.

YouTube-videolla ihmiset nuorista vanhuksiin kertovat, mitä he pelkäävät eniten. SoulPancake on tuonut kaikenikäiset ihmiset yhteen erilaisten kysymysten äärelle. Tällä kerralla aiheeksi on otettu pelko ja kysytty, mitä ihmiset pelkäävät eniten. Iän jakautuessa taaperoikäisistä aina isoäiteihin ja isoisiin saakka myös vastaukset olivat keskenään hyvin erilaisia.

Nuorten ja lasten pelot liittyivät useimmin pelottavilta näyttäviin asioihin kuten vaarallisiin eläimiin tai hirviöihin. Nuorten aikuisten pelot alkoivat liittymään saavutuksiin, odotuksiin ja niiden täyttämiseen. Vanhemmalla iällä pelottavina asioina koettiin erilaiset vanhuuden mukana tuomat sairaudet ja läheisen ihmisen menettäminen.