Vanki kerskaili somessa – vuosien lisärangaistus uhkaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen Thomas Holmes on saamassa vankeustuomioonsa 2 vuoden lisärangaistuksen Facebookin käytöstä. 43-vuotias vanki on tuomittu 13 vuodeksi vankeuteen raiskauksesta. Vanki ei ole osoittanut minkäänlaisia katumisen merkkejä eikä vankilaelämä ole tehnyt miestä nöyrää, päinvastoin.

Mies on kertonut julkisesti nauttivansa vankilaelämästään. Holmes suututti viranomaiset perustamalla salaa oman Facebook-tilin. Mies käytti sosiaalisesta mediaa kerskaillakseen elämästään vankilassa.

Thomas on saanut ihmiset raivostumaan sillä, että hän on kehunut kuinka hyviä veronmaksajien kustantamat päivälliset vankilassa ovat ja kuinka miellyttävät oltavat hänellä on. Mies kokee olevansa maksetulla lomalla.

Kun viranomaiset saivat tietää vangin Facebook-profiilista, se poistettiin välittömästi. Viranomaisten mukaan vangit eivät saa käyttää älypuhelimia tai sosiaalista mediaa. Mies on syyllistynyt rikokseen ja rangaistus siitä on 2 vuoden vankeustuomio. Vangin kerskailemisen vuoksi hänelle vaaditaan maksimirangaistusta. Jotkut voisi luulla, että vanki on ”lisälomasta” vain mielissään.