Sankari otti seitsemän luotia ystäviensä puolesta – toipuu täysin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

30-vuotias Chris Mintz oli Oregonissa Umpqua Community College -yliopiston kampuksella kun kouluampuminen alkoi. Kymmenen oppilasta kuoliaaksi ampunut Chris Harper Mercer ei pelottanut Mintziä, joka suojeli pelottomasti luokkatovereitaan ottaen peräti seitsemän laukausta vartaloonsa.

Mintzin päivä alkoi iloisissa merkeissä, kun hän sai toivottaa omalle kuusi vuotta täyttävälle pojalleen hyvää syntymäpäivää. Päivä sai kuitenkin nopeasti huonon käänteen, kun Mercer avasi tulen yliopistolla. Aiemmin armeijassa palvellut Mintz alkoi Daily Mail -lehden mukaan välittömästi suojelemaan luokkatovereitaan ja otti heidän puolestaan seitsemän luotia eri puolille kehoansa.

Välikohtauksen päätyttyä Mintz kiidätettiin sairaalaan, jossa lääkärit totesivat helpottuneena, että yksikään luoti ei lävistänyt tärkeitä sisäelimiä ja mies tulisi leikkausten jälkeen toipumaan täysin.

Mintzin leikkauskuluja varten pystytettiin rahankeräys Go Fund Me -sivustolle, jossa tavoiteltiin 10.000 dollarin summaa. Ihmiset ovat kuitenkin näyttäneet arvostaneen Mintzin sankarillista tekoa, ja kahden päivän aikana kerätty summa on tällä hetkellä noussut jo lähes 750.000 dollariin.