Aikakone julkaisee uuden levyn – mukana uusi jäsen Jazu!

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla jättimenestykseen noussut Aikakone-yhtye julkaisee viiden vuoden tauon uuden studioalbumin nimeltä 2.0. Albumi julkaistaan tuplalevynä, jonka toinen osa sisältää kokoelman Aikakoneen tunnettuja hittejä. Levy ilmestyy kauppoihin 23. lokakuuta.

Vera jätti yhtyeen pari vuotta sitten, ja nyt Aikakone on saanut myös uuden jäsenen, Jazun, joka täydentää Makin, Sanin ja Alexin muodostamaa vahvaa kokoonpanoa. Uusi levy on tuttuun tapaan lähes kokonaan Maki Kolehmaisen säveltämä. Sanoitukset henkivät edelleen Aikakoneelle ominaista symboliikkaa, jolla yhtye on aina osunut ajan ja hengen ytimeen. Uuden levyn sanoituksista vastaa pääosin Sani.

– Aikakoneen matka on kestänyt 20 vuotta. Uutta levyä voisi kuvailla paluuksi tulevaisuuteen, kurkistukseen kulman taa. Uusi levy hehkuu 80-luvun vaikutteita, unohtamatta klassista Aikakonetta. Albumia on työstetty viisi vuotta ja työ oli haastava. Aikakone on pitänyt kiinni vahvasti omasta soundistaan, seuraamatta mitään tai ketään, olemalla rehellisesti sitä mitä on, Maki ja Sani kertovat.

– Aikakoneen jäsenten omat elämänvaiheet kuvastuvat myös kappaleissamme. Rakas Vera päätti lähteä bändistä kaksi vuotta sitten ja hetken aikaa mietittyämme päätimme jatkaa Sanin ottaessa suuremman roolin sanoittajana. Ajan kuluessa voi välillä joutua rakettiin, joka vie planeetalle, jonne ei tunnu kuuluvansa. Onneksi Aikakone laskeutui lopulta oikealle planeetalle ja löysimme avaimet takaisin Aikakoneen maailmaan.