Kuolleeksi julistettu heräsi ruumiinavauksessa

Ohhoh! · Annika Kela

Linja-autopysäkille tuupertunut intialaismies oli kiidätetty sairaalaan Mumbaissa. Aliravitsemuksesta ja korvatulehduksesta kärsinyt mies oli menettänyt tajunsa, eikä hän tullut herännyt ensiaputoimenpiteistä huolimatta.

Lokmanya Tilak General -sairaalan lääkäri Rohan Rohekar tarkisti miehen pulssin ja totesi, että miehen sydän oli pysähtynyt. Lääkäri julisti miehen kuolleeksi. Vastoin sairaalan ohjeistuksia lääkäri määräsi, että mies oli vietävä suoraan ruumiinavaukseen.

Normaali käytäntö on se, että menehtynyt viedään kylmähuoneeseen ja ruumiinavaus suoritetaan vasta tuntien kuluttua menehtymisestä.

Tällä kertaa vainaja vietiin suoraan patologin pöydälle. Ruumis valmisteltiin tutkimusta varten ja lääkäri tarttui veitseen. Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Vainajan rintakehä alkoi liikkua ja patologi huomasi miehen hengittävän.

Lääkärin toiminnasta on käynnistetty tutkinta. Viranomaiset epäilevät lääkärin syyllistyneen myös muihin vakaviin rikkeisiin, jotka ovat aiheuttaneet sairaalan potilaille vaaran. Ruumiinavauksessa herännyt mies on toimitettu hoidettavaksi ja sairaalan mukaan tajuttomuus ja sydämen häiriöt johtuivat aliravitsemuksesta ja tulehdustilasta, sillä mies kärsi korvatulehduksesta.