Tutkijat vahvistivat – pyöräily pidentää ikää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hollantilaistutkimuksen mukaan pyöräileminen pidentää ikää. Utrechtin yliopiston tutkijoiden mukaan elinikää voi pidentää jopa puoli vuotta sillä, että pyöräilee vähintään 74 minuuttia viikossa.

Metro-lehden mukaan tutkijat käyttivät tutkimuksessaan World Health Organisation -järjestön keräämiä terveystietoja tutkiakseen pyöräilemisen hyötyjä. Tulokset osoittivat, että pyöräilevät henkilöt elivät pidempään, kun henkilöt, jotka pyöräilivät vain harvoin.

Alankomaissa asuvat ovat aktiivisia pyöräilijöitä. Kaupungit ovatkin panostaneet pyörällä liikkuvien turvallisuuteen ja pyöräilijöitä varten on rakennettu pyöräteitä jopa 37.000 kilometrin edestä. Työmatkojen taittaminen pyöräillen on yleistä Hollannissa. Tutkijat kehoittavat muita seuraamaan hollantilaisten esimerkkiä, sillä pyöräilemällä voi pidentää elinikää huomattavasti.