Lentoemäntien nöyryyttävä rituaali paljastui – kuva päätyi someen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiinalainen lentoyhtiö on jäänyt kiinni omituisesta rituaalista, jossa pidempiaikaiset työntekijät ovat sulloneet uudet lentoemännät matkatavarahyllyille. Kunming Airlines -lentoyhtiö on toteuttanut tätä epävirallista käytäntöä Metro-lehden mukaan jo vuosia ajan toivottaakseen uudet lentoemännät tervetulleiksi töihin.

Kunming Airlines jäi erikoisesta käytännöstään kiinni, kun joukko uusia lentoemäntiä oli kieltäytynyt menemästä matkatavarahyllylle. Uusia lentoemäntiä oli pidetty töykeinä heidän kieltäytyessään omituisesta rituaalista, minkä vuoksi lentoemännät olivat rohkaisseet mielensä ja julkaisseet kuvia erikoisesta käytännöstä.

Uudet lentoemännät julkaisivat sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa miespuoliset turvamiehet sullovat lentoemännät ahtaaseen matkatavarahyllyyn. Kunmang Airlines yritti aluksi kiistää tapahtuneen, mutta kuvien noustessa viraalihitiksi lentoyhtiön johto joutui nöyrtymään ja pyytämään anteeksi. Johto vakuuttaa kuitenkin edelleen olleensa epätietoinen tällaisesta työntekijöiden keskuudessa vallinneesta käytännöstä.