Yrityksiä huijataan jälleen – älä maksa tätä laskua!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisyrityksille lähetetään jatkuvasti huijauslaskuja, joita ovat tehtailleet esimerkiksi Suomen Yritys- ja luottotietojärjestelmä YLJ Oy, Suomen Yritysrekisteri SYR ja Suomen Yritystietopankki SYTP Oy. Viime päivinä viimeksi mainittu on taas aktivoitunut.

Suomen Yritystietopankki SYTP Oy on viime päivinä lähettänyt huomattavan määrän huijauslaskuja suomalaisille yrityksille. Postin mukana on tullut laskuksi naamioituja tarjouksia, jotka moni yrittäjä voi epähuomiossa maksaa siitä huolimatta, että maksulle ei ole perusteita ja vaikka laskun lähettäjän ja saajan välillä ei ole minkäänlaista sopimusta tai muutakaan maksuvelvoitetta.

Tarjouksessa väitetään tahallisen harhaanjohtavasti, että ”ilmoitusmaksun” maksamatta jättäminen johtaisi tietojen poistamiseen ”julkisesta tietokannasta” ja että poistamisen jälkeen tietojen palauttaminen maksaisi satoja euroja. Todellisuudessa kyse ei ole minkäänlaisesta viranomaisrekisteristä tai muusta aidosti merkittävästä tietojärjestelmästä.

Suomen Yrittäjien neuvontapalvelu muistuttaa, että aiheettomia laskuja, jotka eivät perustu sopimukseen tai tilaukseen, ei tarvitse maksaa. Laskuiksi naamioidut tarjoukset eivät perustu minkäänlaiseen viranomaisrekisteriin, eikä yrityksillä ole velvollisuutta laskujen suorittamiseen, joten ne voi huoletta heittää roskakoriin.