Salaliittoteorioille loppu? Venäläiset selvittävät onko Kuussa käyty

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko venäläisiä tieteilijöitä ja avaruustutkijoita ovat päättäneet pistää pisteen väitteilylle, jotka koskevat Kuussa vierailemista. Tutkijat aikovat nimittäin rakentaa Kuun kiertoradalle lähetettävän satelliitin, joka selvittää löytyykö kuusta merkkejä vierailusta.

RT-uutiskanavan mukaan tutkijat hakevat projektilleen rahoitusta joukkorahoituksella ja aiheesta kiinnostuneet ihmiset ovat tehneet lahjoituksia asian selvittämiseksi. Asiantuntijoiden mukaan Kuusta pitäisi löytyä merkkejä ja todisteita vierailusta, mikäli Kuussa on oikeasti käynyt ihmisiä.

Tutkijoiden projekti on saanut paljon kansainvälistä tukea ja Kuussa vierailemisesta aiotaan hankkia todisteita satelliitin avulla. Monet odottavat innolla hetkeä, jolloin satelliitti valmistuu ja se lähetetään Kuuhun. Entäpä, jos Kuussa ei olekaan yhdysvaltalaisten pystyttämää lippua?