Apple myönsi viimein suunnitteluvirheen – tuhannet tietokoneet vaihtoon?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen valmistamissa älypuhelimissa on vuosien varrella havaittu useita suunnitteluvirheitä, joiden seurauksena muun muassa iPhone 4 -laitteiden lasit hajosivat erittäin helposti. Tuorein tapaus liittyy tietokoneiden näyttöjen pinnoituksiin, joita monet suojaavat ylimääräisillä kalvoilla.

Kalvojen poistaminen on kuitenkin tuhonnut lukemattomien kannettavien Macbook-tietokoneiden Retina-näytöt, kun osa näytön pinnoituksesta on irronnut kalvon mukana. Näytöt ovat vioittuneet myös esimerkiksi kosketuksesta näppäimistöön, kun kansi on ollut suljettuna. Pettyneet asiakkaat ovat purkaneet tuntojaan näkyvästi verkossa, koska Apple ei ole ottanut vastuuta tietokoneidensa virheestä.

Change.org-vetoomussivustolla ja Staingate-verkkosivulla tuhannet asiakkaat ovat vaatineet yhtiötä kantamaan vastuunsa, ja nyt Apple on viimein kommentoinut asiaa. MacRumours-sivuston mukaan Apple on myöntänyt ongelman ja käynnistänyt ohjelman, jossa vioittuneet näytöt vaihdetaan uusiin, mikäli tietokone on korkeintaan kolme vuotta vanha. Korjausohjelma alkoi viime viikolla.