Uutuuslaite kertoo mitä ruoka sisältää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Älypuhelinten omistajille on äskettäin esitelty kätevä lisälaite, jonka avulla voi selvittää mitä ruoka sisältää. The Scio on hämmästyttänyt ihmisiä ympäri maailmaa. Avaimenperän kokoinen laite on israelilainen keksintö ja se kertoo kuinka paljon ruoassa on kaloreita, rasvaa ja proteiinia.

Näppärä skanneri analysoi ruoan sisällön ja lähettää tulokset älypuhelinsovellukseen. Ruokaskannerin käyttäjä saa tarkkaa tietoa ravinnostaan. Daily Mail -lehden mukaan Scio osaa myös analysoida sen, mitkä hedelmistä ovat kypsiä, mitkä ovat makeimpia ja kuinka kauan hedelmät ovat syömäkelpoisia.

Israelilainen Consumer Physics esitteli keksintönsä Wired 2015 suuressa teknologiakonferenssissa Lontoossa. Älypuhelinsovellusten kehityksen myötä Scio-skanneria voi käyttää tulevaisuudessa myös muunlaisen sisällön analysointiin.

Sciosta julkaistulla videolla kerrotaan, että skannerilla voi analysoida lääkkeitä ja se kertoo käyttäjälle, mitä mikäkin pilleri sisältää. Scion käyttömahdollisuudet ovat monet ja uuden laitteen arvellaan olevan kätevä apukäsi etenkin terveellistä ruokavaliota noudattavien arkeen.