Tulevaisuudessa koko asunto vaihtaa sijaintia – muuttolaatikot historiaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Asumisen teknologia ja trendit ovat muuttuneet vuosisatojen varrella, mutta itse asuminen ei ole. Materiaalit ja tilaratkaisut noudattelevat usein trendejä, mutta niitä suurempia muutoksia alalla ei ole nähty.

Ensi vuonna asuminen astuu kuitenkin aivan uudelle vuosituhannelle Austinissa, Yhdysvalloissa, kun ensimmäinen moduulitalo otetaan käyttöön. Kyseessä on kerrostalo, joka on kuitenkin perinteisen kerrostalon sijaan ainoastaan moduulikotien sijoituspaikka.

Projektin toteuttajat uskovat, että tulevaisuudessa ihminen haluaa asua samassa asunnossa, joka vaihtaa paikkaa ja jopa kaupunkia asukkaiden kulloisenkin tarpeen mukaan kokonaisena moduulina. Asunnossa on täysin varusteltu keittiö, kylpyhuone ja makuuhuone. Asukas voi tilata muuton esimerkiksi matkapuhelimen sovelluksella.

Uuden sijainnin päättämisen jälkeen asuntomoduuli irrotetaan kerrostalosta ja siirretään rekan lavalla uuteen sijaintiin. Asukkaiden ei siis tarvitse enää pakata omaisuuttaan muuttolaatikoihin ja kuljettaa niitä paikasta toiseen. Ensimmäinen moduulitalo valmistuu Austiniin vuonna 2016.

Mobile tiny homes

These ingenious tiny homes move with you from city to city.

Posted by Tech Insider on 9. lokakuuta 2015

Katso video tästä.