Vankilan voi nyt välttää luovuttamalla verta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa vankilat täyttyvät köyhistä pikkurikollisista, jotka eivät pysty välttymään vankeusrangaistuksilta maksamalla pieniäkään sakkoja. Eräs Alabaman osavaltiosta kotoisin oleva oikeuden tuomari on noussut otsikoihin otettuaan erikoiset keinot tämän ongelman ratkomiseksi.

Tuomari Marvin Wiggins on kertonut tuomituille, että sakot voi kuitata vankilassa istumisen sijaan myös luovuttamalla verta. Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua, sillä syyllisen tuomitseminen lääketieteelliseen toimenpiteeseen on lain mukaan kiellettyä.

– Ulkopuolella on verenluovutuspiste, joten jos teillä ei ole rahaa ettekä halua päätyä vankilaan, voitte maksaa sakot verellänne. Menkää luovuttamaan verta ja palauttakaa siitä meille kuitti, Marvin Wiggins kertoo Southern Poverty Law Centerin julkaisemalla nauhoitteella.

Wigginsiä vastaan on paikallisen AL.com-uutissivuston mukaan nostettu kanne Southern Poverty Law Centerin toimesta. LifeSouth Community -verenluovutuskeskukset ovat sittemmin kieltäytyneet vastaanottamasta tuomittujen verta.