Viulistikaunotar keräsi 10 vuotta saamiaan törkyviestejä – päätti sitten julkaista kaikki

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monille sosiaalista mediaa ahkerasti käyttäville naisille ja tytöille erilaisten törkyviestien saaminen verkossa on valitettavan arkipäiväistä. Niin myös Los Angelesissa asuvalle ammattiviulistille, Mia Matsumiyalle.

Häirintään kyllästynyt muusikko päätti lopulta jakaa vastaanottamansa ahdisteluviestit koko maailman kanssa. Matsumiya aloitti vuonna 2003 musiikkiuraansa seuraavan blogin. Musiikkiin liittyvän palautteen sijaan monet hänen saamansa viestit koostuivat seksin vonkaamisesta, rasistisista kommenteista ja jopa suoranaisista tappouhkauksista.

– Jossain vaiheessa jaksoin hädin tuskinenää reagoida vastaanottaessani mitä murskaavampia rasistisia ja väkivaltaisia viestejä, kuten raiskaus- tai tappouhakuksia, Matsumiya kommentoi The Huffington Post -sivustolle.

Mia Matsumiya alkoi laittamaan sosiaalisessa mediassa, kuten Myspacessa ja Facebookissa vastaanottamiaan törkyviestejä talteen. Lopulta hän päätti jakaa viestejä Perv_magnet, eli pervomagneetti -nimisessä Instagram-blogissa. Blogi noteerattiin nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja sillä on jo yli 54 miljoonaa seuraajaa.

Nykyään Mia jakaa blogissaan myös muiden naisten saamia viestejä. Muusikon mukaan blogin perustamisen tarkoituksena on herättää keskustelua verkossa tapahtuvasta häirinnästä. Matsumiya saa nykyään vihamielisten ja seksististen kommenttien lisäksi myös runsaasti kiitoksia.

– Naiset ovat samaistuneet kokemaani ja tuntevat olonsa hieman selväjäkevämmiksi sekä vähemmän avuttomaksi. Myös monet miehet ovat antaneet positiivista palautetta. Useat heistä ovat järkyttyneitä, Matsumiya kuvailee Dazed-sivustolle.