ManU-futistähti haastoi leluyhtiön oikeuteen – natsinuken yhdennäköisyys liikaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan maajoukkueessa ja Iso-Britannian Manchester Unitedin riveissä pelaava jalkapalloilija Bastian Scweinsteiger on ryhtymässä oikeustoimiin hongkongilaista lelufirmaa vastaan.

Syynä on Dragon in Dream -yhtiön luoma natsisotilasta esittämä muovinukke, joka muistuttaa epäilyttävän paljon jalkapallotähteä. Samankaltaisuudet eivät jää ulkonäköön, sillä myös natsifiguurin nimi on Bastian. Dragon in Dream -yhtiö on kuitenkin vastannut saksalaisen jalkapallotähden syytöksiin väittämällä, että yhdennäköisyys oli pelkkä vahinko.

– On silkkaa sattumaa, että Bastian-figuuri näyttää Scheinsteigeriltä. Meidän mielestämme kaikki saksalaiset näyttävät häneltä. Bastian on myös erittäin yleinen nimi Saksassa, yhtiön tiedottaja kuvailee saksalaisen Bild-lehden mukaan.

Noin 30 sentin pituinen Bastian-figuuri on varustettu kypärällä, hakaristillä koristellulla hatulla ja tikarilla. Natsihahmojen lisäksi Dragon in Dream on valmistanut The Guardian -lehden mukaan muun muassa ensimmäisen maailmansodan sotilaita, Stalinia ja James Bondia esittäviä figuureja. Yhtiön verkkosivut ovat kohun myötä toistaiseksi poissa käytöstä.