Vangit kuvasivat musiikkivideon – saivat 20 vuotta eristysselliä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Etelä-Carolinan vankilassa kuvattiin vuosi sitten ensimmäinen koskaan vankilassa kuvattu musiikkivideo. Musiikkivideolla esiintyneet seitsemän vankia ovat jengien jäseniä ja tuomittuina vakavista rikoksista kuten tapoista ja aseellisista ryöstöistä.

WorldStarHipHop jakoi musiikkivideon YouTube-kanavallaan ja siitä nousi nopeasti viraalihitti. Musiikkivdeon pohjalta aloitettiin tutkinta, jossa selvitettiin kaikki musiikkivideon tekoon osallistuneet vangit. Seitsemän videolla esiintyvää ja kaksi videon levityksessä apuna ollutta vankia ovat saaneet nyt lisärangaistukset ja tuomiot teostaan.

Seitsemän videolla esiintyvää vankia on saanut yhteensä 7.160 päivää eli noin 20 vuotta eristyssellissä, mikä on jaettu heidän kesken. Kaksi sosiaalisessa mediassa videota levittänyttä vankia on saanut 270 ja 360 päivää lisävankeutta videon teon tai avustamisen vuoksi. Vangeilta on myös BuzzFeed-sivuston mukaan poistettu muun muassa tapaamisoikeus ja oikeus matkapuhelimen käyttämiseen kokonaan.