Karmaiseva löytö: Rakkaiden ruumiinavauskuvia löytyi Instagramista

Ohhoh! · Annika Kela

Virkaintoinen kuolinsyytutkija Nicole Angemi on saanut kohun aikaan julkaisemillaan Instagram-kuvilla. Patologin profiilissa esiintyy nimittäin kuvia ruumiista, ruuminavauksista ja irtileikatuista ruumiinosista. Angemi on puolustellut kuviaan sillä, että ne on otettu opetuksellista syistä.

Monet kuvissa esiintyvistä vainajista on luovutettu tutkijoiden tieteellistä käyttöä varten omaisten suostumuksella. Luovutuksen tehneet omaiset eivät ole kuitenkaan osanneet odottaa sitä, että vainajan ruumiista ja sen osista otetut kuvat päätyisivät julkisuuteen. Monet ovat olleet kuvat nähtyään järkyttyneitä, erityisesti omaiset.

Nicole ei ole kohusta huolimatta poistanut kuvia tililtään. Nainen kertoi Vice-lehdelle, että kuvat ovat muita tutkijoita ja aiheesta kiinnostuneita varten. Angemi on ammatinvalinnastaan ylpeä, eikä hän näe aukileikatuissa ruumiissa mitään kammottavaa. On sanomattakin selvää, että Nicolen profiili ei ole herkkiä ihmisiä varten.

Staran toimitus päätti olla julkaisematta kuvia verkkosivuillaan niiden järkyttävyyden vuoksi.