Kuolevat potilaat tutkijoille: ”Saimme vierailijoita tuonpuoleisesta”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kuolemaisillaan olevat potilaat ovat paljastaneet tutkijoille, että heidän luonaan on käynyt vieraita tuonpuoleisesta. Canisius Collegen teettämän tutkimuksen mukaan potilaat paljastivat, että heidän edesmenneet ystävänsä ja sukulaisensa olivat vierailleet heidän luonaan.

Tutkimus on suoritettu New Yorkissa sijaitsevassa saattokodissa. Tutkijat haastattelivat yhteensä 66 potilasta. Monet potilaista kertoivat tutkijoille, että he tiesivät lähtönsä olevan lähellä, sillä he olivat nähneet ja tunteneet edesmenneiden ystäviensä ja sukulaistensa läsnäolon.

Monet potilaista kertoivat nähneensä edesmenneitä ystäviään unissaan ja osa kertoi, että he olivat kokeneet vierailuja myös hereillä ollessaan.

Tutkijoiden mukaan vierailut saattavat johtua siitä, että potilaat käsittelevät omaa kuolemaansa ja ajattelevat edesmenneitä sukulaisiaan ja ystäviään. Kuolevien potilaiden näyt ennen kuolemaa ovat hämmästyttävän samankaltaisia.

Sen sijaan, että edesmenneiden ystävien vierailu olisi kauhistuttanut potilaita, oli se heistä rauhoittava kokemus. Tutkimuksen tulokset on julkaistu Journal of Palliative Medicine -ammattijulkaisussa.