Kiusatulta koskettava kirje kiusaajilleen – tarjoutui olemaan ystävä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa joka kymmenes peruskoululainen kärsii jatkuvasta kiusaamisesta. Koulukiusaaminen on liian yleistä, ja sillä saattaa olla vakavat seuraukset aikuisiälle saakka. Kiusatuksi joutunut Nicolas Neesley lähetti kiusaajilleen kirjeen.

Kahdeksanvuotias Michiganissa asuva peruskoululainen on päättänyt lopettaa kiusaamisen koulussaan. Hän on itsekin joutunut kiusaajien tulilinjalle, joten poika tarttui kynään ja paperiin. Hän kirjoitti kiusaajille kirjeen, jossa hän tarjoutuu ystävineen kiusaajan kaveriksi. Koulun rehtori luki kirjeen koko koululle.

– Sinun ei tarvitse kiusata. Jos sinulla ei ole yhtään ystävää, on niiden saaminen todella yksinkertaista. Mutta sinulla on jo kavereita, nimittäin meidät. Me olemme sinua kohtaan kunnioittavia, vastuuntuntoisia ja välittäviä. P.S. Ei enää. Lopeta kiusaaminen. Terveisin, Nic Neesley.