Supla-mobiilisovellus muuttaa tavan kuunnella radiota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Media-alan edelläkävijät ovat julistaneet jo vuosikymmenen ajan, että tulevaisuudessa kuluttaja muokkaa oman personoidun ohjelmavirtansa suoraan mobiililaitteessaan. Nyt ennustukset ovat toteutuneet, kun Sanoma on julkaissut uuden Supla-sovelluksensa mobiililaitteisiin.

Uusi on-demand-palvelu Supla mahdollistaa kuluttajille omien suosikkiohjelmiensa kuuntelemisen silloin kun heille itselleen sopii – ajasta ja paikasta riippumatta. Myös sarjojen ahmiminen, eli binge-listening, onnistuu, kun osa suoraan Suplaan tuotetusta sisällöstä on kuunneltavissa koko kausi kerrallaan.

– Radio voi erinomaisen vahvasti mediana, mutta sitä on tehty samalla tekniikalla viimeiset sata vuotta. Supla näyttää, millainen radio olisi, jos se keksittäisiin tänään: Näppärä, monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä alusta. Suplassa ohjelmat alkavat juuri silloin, kun sinulle sopii ja sisältöä on tarjolla enemmän kuin koskaan, Nelonen Median digital manager Johannes Saukko kertoo.

Suomen suosituimpien radio-ohjelmien varaan rakentuvaan palveluun tuotetaan myös omaa sisältöä, kuten Juha Vuorisen ja Tuomas Kyrön poskettoman hauskaa Kaunokirjallisuuden Karvakuonoja. Sanoman muusta sisällöstä esimerkiksi ISTV:n Tainola Show ja Nelosen Loirinuotiolla toimivat loistavasti myös kuunneltuina. Supla tuo myös mahdollisuuden luoda ohjelmia entistä pienemmille kohderyhmille.