Poliisi laajensi asevarastoaan – ninja-aseet partioiden käyttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kalifornian Andersonin kylässä työskentelevä poliisi on ottanut käyttöön ninjakulttuuriin olennaisesti kuuluvan aseen, nunchakun. Kyseessä on japanilainen kaksiosainen pamppu, jonka avulla voi esimerkiksi pidättää rikollisia.

Associated Press uutisoi yhdysvaltalaisen Andersonin poliisiaseman uudesta tavasta kurittaa rikollisia. Asearseenaaliin on otettu mukaan japanilainen nivelnuija, jossa on yhdistetty kaksi lyhyttä puukeppiä narun tai ketjun avulla. Poliisit harjoittelevat sen käyttöä osana tehokasta toimintaa.

Ylikonstaapeli Casey Day näyttää videolla mallia, kuinka aasialaista taisteluasetta voi hyödyntää väkivallattomasti esimerkiksi pidättämisen yhteydessä. Nunchakuja voi käyttää myös koordinaation ja refleksien kehittämisessä.