StaraTV: Ilmailufanien taivas Helsingissä – tältä A320-lentosimulaattori näyttää!

StaraTV Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen ilmailusta kiinnostunut poika ja mies on haaveillut pääsevänsä joskus kokeilemaan lentokoneen ohjaamossa istumista ja lentämistä. Ammattikäytössä olevissa lentosimulaattoreissa tällainen lysti maksaa tuhansia euroja tunnissa, mutta nyt Helsinkiin on avattu myös edullisempi vaihtoehto.

Stara kävi testaamassa Takeoff Simulationsin tarjoaman Airbus 320 -lentosimulaattorin, joka on selvästi ammattikäytössä olevia simulaattoreita kevyempi versio, mutta simulaattori onnistuu kuitenkin tarjoamaan upean elämyksen.

Aidon kokoinen Airbus-lentokoneen ohjaamo ikkunoista avautuvine näkymineen saa jopa tasapainoelimen uskomaan, että lentokone oikeasti liikkuisi. Takeoff Simulationsin yrittäjä Panu Fabritius kertoo haastattelussa millaisen kokemuksen sen simulaattorissa voikaan saada.