Maailman parhaat kaupungit listattiin – Helsinki loistaa poissaolollaan

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yli 128.000 Condé Nast Traveler -matkalehden lukijaa on äänestänyt tämän vuoden parhaimmat matkakohteet ja hotellit. Tukholma sijoittui maailman parhaimpien kaupunkien sijalle 30. Lukijoiden äänestämät kaupungit edustavat maailman parhaimpia matkakohteita.

Äänestys järjestettiin 28. kertaa, ja kärkisijoille sijoittui monta eurooppalaista kaupunkia. Firenze äänestettiin maailman parhaimmaksi, ja toiseksi tuli Unkarin pääkaupunki Budapest. Kolmantena on Itävallan Wien, ja Australian Sydney on vasta sijalla neljä.

Pariisi, Rooma, Praha ja Brugge jatkavat eurooppalaisten kaupunkien voittokulkua, kun Kioto on sijalla yhdeksän ja edustaa listaa ensimmäisenä aasialaisena kaupunkina. Lontoo on maailman parhaimpien kaupunkien sijalla kymmenen.

Listalla ovat myös Jerusalem, Salzburg, Venetsia, Barcelona, Tokio, Kapkaupunki, Amsterdam, Luzern, Vancouver ja Edinburgh. Kolmenkymmenen parhaan kaupungin listan häntäpäätä edustavat Siena, Madrid, Quebec, Victoria, Singapore, Hong Kong, Dublin, Shanghai, Dresden ja viimeisenä on Tukholma.