Stara Wien

Matkailu Viihdeuutiset

Näissä kaupungeissa riittää joulutunnelmaa – vielä ehdit lomalle

Suomessa juhlitaan joulua erilaisten toritapahtumien, avajaiskulkueiden ja tempausten avulla. Mikäli haluaa karata ulkomaille haistelemaan jouluisia tunnelmia, kannattaa lentoliput varata nyt. Alle on listattu kahdeksan ihastuttavaa joulukaupunkia ympäri maalmaa.

Itävallan pääkaupunki Wien on valoloistosta, suklaasta ja hehkuviinistä tunnettu jouluparatiisi. Joulumarkkinoilla voi nauttia tunnelmallisesta valaistuksesta, syödä paahdettuja hevoskatanjoita ja maistella herkullisia leivonnaisia. Ranskan Strasbourg on puolestaan tituleerattu joulupääkaupungiksi, koska siellä on järjestetty aikoinaan Euroopan ensimmäinen joulutori vuonna 1570.

Mikäli takataskusta löytyy hieman enemmän riihikuivaa, kannattaa varata lentoliput Kanadan Quebeciin. Vanhassa kaupungissa avataan oma joulukaupunginosa, joka on kuin suoraan unelmien joulumaasta. Yhdysvaltojen Coloradossa sijaitsee Breckenridge-niminen kaupunki, joka on suosittu laskettelukeskus ja tunnettu jouluteemaan sopivista tempauksistaan. Mainen osavaltiossa kannattaa puolestaan käydä Ogunquitissa, jossa joulua juhlitaan esimerkiksi suklaafestarien merkeissä.

It's beginning to look a lot like Christmas!

A photo posted by Ashley Low (@that_low_life_) on

Meksikossa kannattaa vierailla joulun alla San Miguel De Allendessa. Vaikka meksikolainen joulu ei olekaan luminen ja valkoinen, pääsee kaupungissa tutustumaan paikallisten tapaan viettää joulua – ja vieläpä suurella mittakaavalla. Meksikolaiset kadut täyttyvät tanssista ja laulusta. Saksassa kannattaa suunnata Kölniin, jossa järjestetään joulumarkkinat ikonisen tuomiokirkon edustalla. Mikäli haluaa eksoottisempaa joulutunnelmaa, voi siitä nauttia Islannin pääkaupunki Reykjavikissa revontulien loisteessa. Vinkit jakoi PureWow.

#magical #christmasmarkets #germany

A photo posted by Kristin Doyle (@kristinkwd) on

Matkailu Viihdeuutiset

Maailman parhaat kaupungit listattiin – Helsinki loistaa poissaolollaan

Yli 128.000 Condé Nast Traveler -matkalehden lukijaa on äänestänyt tämän vuoden parhaimmat matkakohteet ja hotellit. Tukholma sijoittui maailman parhaimpien kaupunkien sijalle 30. Lukijoiden äänestämät kaupungit edustavat maailman parhaimpia matkakohteita.

Äänestys järjestettiin 28. kertaa, ja kärkisijoille sijoittui monta eurooppalaista kaupunkia. Firenze äänestettiin maailman parhaimmaksi, ja toiseksi tuli Unkarin pääkaupunki Budapest. Kolmantena on Itävallan Wien, ja Australian Sydney on vasta sijalla neljä.

Pariisi, Rooma, Praha ja Brugge jatkavat eurooppalaisten kaupunkien voittokulkua, kun Kioto on sijalla yhdeksän ja edustaa listaa ensimmäisenä aasialaisena kaupunkina. Lontoo on maailman parhaimpien kaupunkien sijalla kymmenen.

Listalla ovat myös Jerusalem, Salzburg, Venetsia, Barcelona, Tokio, Kapkaupunki, Amsterdam, Luzern, Vancouver ja Edinburgh. Kolmenkymmenen parhaan kaupungin listan häntäpäätä edustavat Siena, Madrid, Quebec, Victoria, Singapore, Hong Kong, Dublin, Shanghai, Dresden ja viimeisenä on Tukholma.