Vaasalaispoliisin video leviää maailmalla: ”Työpaikkaliikuntaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisvideot ovat viime aikoina lähteneet yhä useammin leviämään laajalti internetissä, ja parhaillaan ympäri maailmaa ihmetellään suomalaista poliisivideota. Vaasalainen vanhempi konstaapeli Sami-Jaakko Konttas julkaisi nimittäin taannoin Instagramissa näyttävän videon.

Somejaakko-käyttäjänimellä videonsa julkaissut Konttas kuntoilee videolla työpaikallaan poliisilaitoksen tiloissa täydessä poliisiasussa, mikä ei ole työasujen keveimmästä päästä.

– Työpaikkaliikuntaa. Kaikki varusteet päällä paino yhteensä noin 105 – 110kg. #vatsatkuntoon #poliisi #treeni, Konttas kommentoi videotaan.

Työpaikkaliikuntaa ????✌? Kaikki varusteet päällä paino yhteensä noin 105-110kg. #vatsatkuntoon #poliisi #treeni

Video, jonka Sami-Jaakko Konttas (@somejaakko) julkaisi

Sittemmin video kopioitiin maailman suosituimpiin huumorisivustoihin kuuluvalle 9GAG-sivustolle, jolla on noin 80 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa. Maailmalla videota on ihasteltu laajasti.

– Laki ja asetus määräävät, että poliisin tulee olla hyvässä fyysisessä kunnossa ja poliisilla on oikeus käyttää kaksi tuntia työaikaa viikossa liikuntaan, mikäli työtehtävät sallivat. Nopeammin minä tuosta pääsen lähtemään keikalle kuin kuntosalilta, Konttas kommentoi yllättävän suosion saanutta videotaan Staralle.

– Ei tuo minusta mikään erikoinen liike ole. Aina löytyy ihmisiä, joiden urheilusuoritus on toinen toistaan ”kovempi”. Toi nyt oli minun tapani läpsytellä jotain, eikä tuolla mihinkään olympialaisiin mennä. Ei edes piirinmestaruuskisoihin, Konttas lisäsi.

Tähän mennessä video on kerännyt 9GAG-sivustolla jo lähes 400 kommenttia ja määrä kasvaa nopeasti.

– Amerikkalaispoliisi ei koskaan mahtuisi edes tuohon tuoliin, nimimerkki 3meterfeldsweg toteaa suomalaisvideon nähtyään.