Mies palkkasi hakkerin nollaamaan velkansa – poliisi tarttui tarjoukseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa asuvaa miestä odottaa jopa useiden vuosien vankeustuomio. Hän yritti nimittäin palkata tietokoneammattilaista hakkeroimaan maksamattomia velkojaan pienemmäksi. Hakkeria haettiin yllättäen netti-ilmoituksella.

Zachary J. Landis oli pannut Craiglistille ilmoituksen, jossa luki otsikkona: ”Osaatko hakkeroida?”. Hänen tarkoituksenaan oli palkata tehtävään tietokonealan ekspertti, joka pystyisi nollaamaan miehen kontolla olleet 16.000 dollarin velat. Summa koostui maksamattomista sakoista ja oikeudenkäyntikuluista.

Ilmoitukseen vastasi kuitenkin hakkerin sijaan poliisi. Landis lähetti poliisille kuvakaappauksia lainoista, jotka oli hänen mukaansa mitätöitävä. Kuvakaappauksessa näkyi myös miehen Gmail-osoite, joten hän jäi nopeasti kiinni laittomasta toiminnastaan. Nyt Landista odottaa entistäkin suuremmat velat uusien oikeudenkäyntikulujen takia, ja mahdollisesti jopa neljä vuotta vankeutta, Huffington Post uutisoi.