Saalistajasta tulikin saalis: Merileijona söi hain!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaliforniassa Newport Beachin rannikolla veneilleet ihmiset näkivät meressä erikoisen näyn. Lokit olivat piirittäneet vedessä polskivan merileijonan. Pian veneilijät huomasivat, että vedessä oli jonkinlainen selviytymiskamppailu meneillään.

Ihmisten hämmästykseksi merileijona oli saanut saaliikseen pienen hain. Saalistajan ja saaliin roolit olivat vaihtaneet paikkaa, sillä petokala oli jäänyt nälkäisen merileijonan hampaisiin. Merileijona otti ilon irti petokalalla herkuttelemisesta.

Se heitti kuolleen hain ilmaan useita kertoja ja repi siitä paloja suuhunsa. Veneilijät seurasivat tilannetta silmät pyöreinä, sillä kukaan heistä ei ollut nähnyt ikinä mitään vastaavaa. Merileijona näytti selvästi nauttivan siitä, että se oli saanut kiinni petokalan, joka olisi kasvaessaan ollut sille vakava uhka.